вівторок, 10 листопада 2020 р.

             День української писемності та мови у Сірогозькому закладі ПЗСО

         Щороку 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови.  Вся шкільна родина Сірогозького закладу повної загальної середньої освіти долучилася до відзначення цього свята. День української писемності і мови розпочалося виставкою плакатів та постерів «Наш скарб - рідна мова!» Її продовжив поетичний марафон «Мова - державна перлина, завжди її бережіть», де учні декламували поезії про мову. Вони прагнули переконати своїх ровесників, що мова — це безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і батьківщину. Адже для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури. Для учнів 1 класу класний керівник Калашнікова Світлана Степанівна    провела цікаву та захопливу виховну годину на тему «О, слово моє рідне, хто без тебе я?».



Зибіна Людмила Дмитрівна, класний керівник 4 класу, провела виховний захід на тему «Мова рідна – пісня солов'їна».


         Учні 3 класу під керівництвом класного керівника Каменькової Валентини Іванівни виготовили леп бук «9 листопада – День української писемності та мови».



                        

         Для учнів 5-11 класів вчитель української мови та літератури Савченко Валентина Михайлівна організувала перегляд презентації «День української писемності», донесла до учнів важливість мови – невичерпної духовної скарбниці нашого народу. Були проведені літературні читання «Слово моє рідне».                                9 листопада 2020 року розпочався ХХІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. В цей день учні 3-11 класів прийняли активну участь у І (шкільному) етапі цього Конкурсу.






Цього року Україна традиційно писала ХХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності до Дня української писемності та мови. Учні 9 класу та вчителі закладу освіти приєдналися до написання Всеукраїнського радіо диктанту.             Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар