неділя, 24 лютого 2019 р.

Відзначення Міжнародного Дня рідної мови


Відзначення Міжнародного Дня рідної мови
у Сірогозькій ЗОШ І-ІІІ ступенів у 2019 році
           Мова – неоціненне духовне багатство народу, його душа, могутній засіб передачі історичного, культурного, морального, етичного і побутового досвіду людства. Любов до рідного краю неможлива без любові до рідного слова. Що може бути важливішим, дорожчим для кожного?
За традицією, щорічно, у Сірогозькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів 21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Для учнів 5-11 класів було проведено свято «О мово моя! Чарівна зірниця», підготовлене вчителем української мови та літератури Савченко В.М. На тлі музичних заставок звучали вірші відомих українських поетів про Україну, про красу і багатство української мови, демонстрували її красу і велич та своє шанобливе ставлення до рідної української мови.
Присутнім найбільше сподобалися вірші у виконані учнів 11 класу Балана Олега, Снігірьової Лейли, Нестеренко Дар’ї,  9 класу Пірогової Крістіни, Черемисіна Назара, Каменькової Насті; гуморески у виконанні Колесникова В., та Білецького Ю.; пісні у виконанні учениць 5, 7 та 8 класів.





На передодні Міжнародного Дня рідної мови для учнів початкової школи були проведені літературні читання «Лунай, величне наше слово!» підготовлене вчителем початкових класів Зибіною Л.Д.






 
21 лютого 2019 року Калашнікова С.С., вчитель початкових класів провела свято «О слово рідне, хто без тебе я?» для учнів 1-3 класів. Все свято було пронизано українським духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу.






Також учні школи мали можливість ознайомитись із тематичною добіркою літератури у шкільній бібліотеці та взяти участь у вікторині «Дзвенить струмочком рідна мова», яку підготувала Кривцова І.М., бібліотекар.

21 лютого 2019 року 10 учнів 2-11 класів прийняли участь у Десятому Всеукраїнському конкурсі з українознавства «Патріот».

Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар