четвер, 18 квітня 2019 р.

Тиждень математики

Тиждень математики в Сірогозькій ЗОШ І-ІІІ ступенів

     З 08 по 12 квітня 2019 року в Сірогозькій ЗОШ І-ІІІ ст. вчитель математики Смерека В.М. організувала та провела тиждень математики, який проходив під девізом: «Не махай на все рукою, не лінуйся, а учись. Бо чого навчишся в школі, знадобиться ще колись!».  Розпочався тиждень організаційною лінійкою на якій учениці 9 класу розповіли цікаві і змістовні факти про математику, а вчитель Смерека В.М. оголосила, які заходи будуть проведені під час Тижня математики.
 
 Кожного дня учні були задіяні у конкурсах, виставках, змаганнях:
- Конкурс малюнків із цифр та геометричних фігур був проведений для учнів 5 класу.
- Конкурс математичних газет. Активну участь прийняли: Пірогова Крістіна ( 9 клас), Чернишова Анжеліка (7 клас), Буйна Карина та Корягіна Катя (8 клас).
Конкурс «Розгадай ребуси, кросворди, математичні загадки», конкурс "Цікаві факти з математики": найбільше набрали балів учні 9 класу: Каменькова Настя, Пірогова Крістіна, Білецький Юрій та Черемисін Назар. Активну участь взяли учні 7 класу: Чернишова А., Білецька В.,  Фомічов І., Баріко М., Білий К. та Мартинкевич В.  
- Творчий проект “Цікаві факти з життя відомих математиків” у вигляді презентації підготувала учениця 11 класу Снігірьова Лейла.
- Відкритий урок з математики у 5 класі пройшов у вигляді гри «Незнайко в Царстві Математики», мета якого була розвивати логічне мислення, вміння працювати у команді, виховоння ініціативи, відповідальність та поглибити знання з математики.


 
- Відкритий виховний захід «Математик – 2019» пройшов у вигляді інтелектуально – пізнавальної гри для учнів 8 – 9 класу. З 8 класу прийняли участь: Буйна Карина, Шелофаст Максим і Процай Максим; з 9 класу: Кушнірук Денис, Черемисін Назар і Білецький Юрій. В запеклій боротьбі до фіналу увійшли: Черемисін Назар та Кушнірук Денис. У чесному бою перемогу та титул «Математик – 2019» здобув  Черемисін Назар. 



 
 
 - В 7 класі з метою прищеплювання інтересу до математики, а також активізувати та стимулювати розумову та пізнавальну діяльність, розвивати самостійність, розширювати кругозір учнів та розвивати логічне і образне мислення була проведена інтелектуальна гра «ЩО? ДЕ? КОЛИ?». Клас був поділений на дві команди: «Знавці» (капітан Баріко Марія) та «Дружба» (капітан Чернишова Анжеліка). І місце посіла команда «Дружба», ІІ місце команда «Знавці». Учні брали активну участь у підготовці цього заходу, а також у його проведені.
 



 
 
- В 11 класі була проведена квест – гра «Від знання до дії», мета якої розвинути математичне мислення, навчити швидко орієнтуватися в будь – якій математичній ситуації, розвинути кругозір та логічне мислення. Учні Снігірьова Лейла, Білецький Євген та Балан Олег добре справились із завданнями та знайшли невеликі «скарби математики».


 
     Також були представлені відеоматеріали про цікаві факти з математики.
  Закінчився Тиждень математики підсумковою лінійкою, на якій були нагородженні переможці конкурсів та активні учасники.


Грамотами та призами нагороджені перможці та учасники Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру".
 
Сертифікатами та дипломами нагороджені переможці та учасники заочної Всеукраїнської олімпіади з математики.
 
    Проведені заходи надали можливість учням розкрити свої організаторські, творчі, інтелектуальні здібності, проявити пізнавальний інтерес до вивчення математикиі та вдчути себе талановитою особистістю.    
 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар