субота, 4 травня 2019 р.

Тиждень початкових класів


Тиждень початкових класів у Сірогозькій ЗОШ І-ІІІ ступенів
        З 15 по 19 квітня 2019 року в Сірогозькій ЗОШ І-ІІІ ступенів вчителями початкового навчання Зибіною Л.Д., Каменьковою В.І., Калашніковою С.С. було проведено Тиждень початкових класів, який мав назву «Кольоровий тиждень».
Метою проведення «Кольорового тижня» було: впровадження в практику роботи з дітьми елементів  кольоротерапії, як методики покращення здоров'я за допомогою кольорів; використання  педагогічних можливостей кольору для розвитку пізнавальних здібностей дітей, мовлення, мислення, пам’яті, уважності, ейдетичних здібностей, креативності; розвитку  естетичних смаків, творчого  потенціалу дітей, самостійності, збагачення позитивного емоційного досвіду, розширення світогляду та ерудиції учнів.  
Тиждень розпочався у понеділок з урочистої лінійки, на якій вчитель початкового навчання Зибіна Л.Д. ознайомила учнів з планом проведення тижня. Кожен день тижня був присвячений певному кольору та проходив під гаслом.
«Понеділок – день зелений, ніжний, лісовий, приємний». День подорожі у природу. Девіз: Нехай Земля квітує всюди, природу збережімо, люди!
Діти прийшли до школи в одязі з елементами зеленого кольору. Також приносили з собою речі (іграшки, чашки, конструктор, зелені яблука)  цього кольору. День розпочався з перегляду презентації  про зелений колір та про те,  що він означає. В цей день ми подорожували у природу. День був насиченим, діти грали в екологічні ігри, розгадували кросворди про природу, відгадували загадки, був проведений  аукціон  «зелених» слів. Учні виготовили листівки на тему: «Ми за чисте довкілля». На завершення дня діти разом з вчителями провели екологічну акцію  з висадження дерев та квітів «Школа рідний дім – ми господарі у нім!»
 


 

 





 


 
«Вівторок – день червоний, він яскравий і святковий». День полум’яних  сердечок.  Девіз: В маленькому серці любов палає, для зла і зневаги місця немає.
Діти прийшли до школи в одязі червоного кольору. Після перегляду презентації про червоний колір, учні пригадували слова «червоного» кольору.  Побували на тренінгу «День Чарівних компліментів», де пригадали ввічливі слова, вчилися давати один одному компліменти, розігрували різні ситуації, взяли участь у грі «Ланцюжок»,  прослухали  та обговорили казку  М. Скребцової «Червона казка».
 
 
 
 
 
 
   
  «Середа день блакитний  в  нас, ми спокійні повсякчас». День води. Девіз: Синій колір зустрічає спокоєм своїм, то ж скоріш рушаймо  в подорож ми з ним.
  В «синій» день учні ніби запрошують до класу кусочок блакитного неба. Дошка в цей день прикрашена малюнками, на яких присутній цей колір. Крім синього одягу на столі виставлені предмети відповідного кольору. День розпочався з перегляду презентації  про синій колір,та про те, що він означає. Протягом дня діти мали змогу переглянути мультфільм та подорожували разом з Капітошкою. Відгадували загадки про водичку, пригадали в яких станах може перебувати вона. Були проведені ігри               «Подорожуємо з крапелькою» та вправи  «Лабіринт», «Кольорова водичка».

 
«Четвер у нас – день жовтий, теплий, сонячний, солодкий». День посмішок. Девіз: Посміхнись тому,  хто зліва, посміхнись тому хто справа,  ми – одна  сім'я.
У четвер клас був наповнений різноманітністю сонячного, жовтого і помаранчевого кольорів. І головне - сонячними усмішками  на обличчях школяриків. Діти не тільки прийшли в одязі жовтого та помаранчевого кольорів - вони принесли  в клас і різні предмети цих кольорів. А на жовтій скатертині красуються лимони, банани, апельсини, жовті іграшки, вироби із соломи і тіста. На грудях у дітей - жовті стрічки.  Після перегляду презентації  діти згадували слова, які пов’язані з жовтим і помаранчевим кольорами та взяли участь в аукціоні «жовтих» слів. Були проведені словесна гра «Хто найжовтіший» та дидактичні ігри «Овочі на городі», «Ягоди та фрукти в саду». Цього дня діти виготовляли смайлики – сонечка, а також побували  «В країні кольорів».

 
 
«П’ятниця – день кольоровий, він барвистий,  веселковий». День Талантів.
Девіз: Творчість – джерело радості.
        Протягом дня діти були поетами та письменниками. Складали загадки, вірші, казки про вивчені кольори. Переглянули цього дня навчальний мультфільм «Чому буває райдуга?», пригадували кольори веселки, лічилки про неї. А ще виготовили квітку-семиквітку.
    
 
 
         На завершення тижня відбулася  лінійка на якій були підведені підсумки «Кольорового тижня». Вчителі подякували учням за активну участь у проведенні тижня. Бажаємо й надалі перемагати та показувати гарні результати!!! 


 

 

 
 

 
 
 
 

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар