понеділок, 20 травня 2019 р.

День цивільного захисту – 2019


День цивільного захисту – 2019
          Однією з важливих ланок у системі заходів із запобігання і реагування на надзвичайні ситуації є навчання учасників освітнього процесу щодо дій у надзвичайних ситуаціях та при виникненні пожеж у закладах освіти. Пункт 1 статті 41 Кодексу цивільного захисту України визначає шляхи формування культури безпеки життєдіяльності населення, в тому числі учнів.
Навчання учасників освітнього процесу діям у надзвичайних ситуаціях має дві складові: теоретичну і практичну. Теоретична складова включає в себе навчання учнів в рамках вивчення предметів «Основи здоров’я» та «Захист Вітчизни». Навчання працівників освіти проходить в ході підготовки працівників за програмою загальної підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях.
Практичне закріплення теоретичного матеріалу здійснюється шляхом щорічного проведення Дня цивільного захисту, під час якого практично відпрацьовуються дії працівників і учасників освітнього процесу у разі виникнення тієї чи іншої надзвичайної ситуації.
16 квітня 2019 року у Сірогозькій ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений День цивільного захисту.  Для учнів були проведені ігри-змагання, вікторини. Проведено конкурс малюнків, стіннівок на тематику ЦЗ та НС. Відпрацьовувались дії постійного складу і учнів з ввідної «Пожежна небезпека».
Класними  керівниками були організовані цікаві та змістовні позакласні заходи, спрямовані на відпрацювання дій учнів під час виникнення надзвичайної ситуації, навчання учнів правилам безпечної життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки в умовах виникнення надзвичайної ситуації – знаходження  невідомих  предметів. Проведено класні години: 1-4 класи «Правила поведінки у НС» (класні керівники Калашнікова С.С., Зибіна Л.Д., Каменькова В.І.), 5 клас «Природні катаклізми» (класний керівник Колесникова Ю.В.);  7 клас «Обережно міни! Небезпечні знахідки» (класний керівник Каміньков І.В.), 8 клас «Захисти себе в надзвичайних ситуаціях» (класний керівник Смерека В.М.), 9, 11 класи «Дії населення в НС» (класні керівники Шелофаст Н.О., Савченко В.М.).
Учні та працівники школи за сигналами ЦЗ діяли грамотно, чітко, відповідно до поставлених завдань.













 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар